Releaseparty von STRIKING JUSTICE im Atak, Enschede

Kommenden Samstag am 6. Oktober feiern die Hengeloer Hardcoreler STRIKING JUSTICE die Veröffentlichung ihrer neuen EP „De Verharding“. Als Support für den Abend im Atak sind SCREW HOUSTEN, START SCREAMING, WHEN WALLS COLLAPSE und TO THE TEST mit dabei.
Ihr könnt beruhigt mit dem Zug anfahren, denn ihr kommt in (fast) alle Richtungen auch wieder zurück. Das Atak liegt sehr nahe am Bahnhof Enschede und die Abfahrtzeiten von Enschede nach Münster sind wie folgt:
Abfahrt Enschede: 23:26
Ankunft Münster: 00:44

Abfahrt Münster Richtung Greven/Emsdetten: 01:21; Richtung Ruhrpott (Essen): 1:10; Dortmund (über Hamm) : 01:25.

Mehr Details am Bahnhof und bei Bahn.de 😉

striking justice 021

Und falls ihr des Niederländischen mächtig seid:
Striking Justice is back! Ze zijn terug met een nieuwe EP. Ditmaal op CD en 7″ vinyl genaamd „De Verharding“. In juli 2011 releasde de band nog een full length. Sinds die tijd heeft de band niet stil gezeten, ze speelden een kleine honderd shows in Europa, Rusland, Oekraine en Amerika.

„De Verharding“
Tussen het schrijven van de nummers op Building en „De Verharding“ zit veel tijd (Building is geschreven in 2009, terwijl nieuwe werk van eind 2011/begin 2012 is) Zij zijn als personen en individuen veranderd
. Minder haat naar buiten meer berispingen naar binnen, waar gaat deze maatschappij heen? Wat ga ik de rest van mijn leven doen? Misschien is het de angst om op te groeien.

De rode draad is de tijd waarin we leven. De crisis, immigratie, individualisering leidt tot hufterigheid en verbastering van de samenleving. Met de verharding geven we een tegensignaal. Geen polarisatie, maar compromis. Geen voetstukken, maar vloeren.

De songs op „De Verharding“ zijn meer gethematiseerd en conceptueel dan het werk op Building“ , De gitaar partijen zijn melodieuzer en de zang wat emotioneler en sommige momenten clean. De groovy rock vibe blijft de rode draad in de sound van Striking Justice.

Inmiddels zijn ook de support acts bekend!

Screw Houston, Start Screaming.
Muziek die harder aankomt dan de explosie in Apollo 13. Hardcore die klinkt alsof commandant Jim Lovell zijn „cool“ verliest. Dat is waar dit vijftal om draait. Vandaar de naam: Screw Houston, Start Screaming! Geen wonder dus dat deze heren een behoorlijke opschudding veroorzaken in zowel de nationale als internationale muziekscene.

When Walls Collapse.
Energieke Shows, dikke muziek en feesten tot het hart er mee stopt. Met hun self-titled Demo uit 2011 hebben ze vele shows gespeeld met o.a. Sworn Enemy (USA), Darkane (SWE). Daarnaast heeft WWC 2 keer Europa getourd met veel succes en natuurlijk liggen er meerdere tours in de planning.

To The Test.
5 mannen uit Delden die gewoon “bloazen”. Snel, groovy en hard. Afbreken die tent, als deze gasten op het podium staan!